Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 2163071912
WEB https://pendikmtal.meb.k12.tr
Adres : GÜLLÜBAĞLAR MAHALLESİ TAŞOCAĞI SOKAK NO7. 34906 PENDİK İSTANBUL
VİZYON : Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli olarak; Okulumuzda, öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edilmesini, sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli iş gücünün oluşturulması için, uluslararası kalite standartlarında en ileri eğitim ve öğretim yöntemlerinin uygulanmasını, öğrencilere, öğrenme için her türlü fırsatın verilmesini, onlara mesleki ve teknik alanda gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasını, öğrencilerin kişilik ve karakter gelişimlerini sağlamak ve olayların nedenlerini ayırabilecek kapasitede becerilerle donanmış kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesini, öğrenci merkezli eğitim ve öğretim doğrultusunda okul sanayi ve veli işbirliğinin en verimli şekilde yapılmasını, okulumuzun, çağdaş ve nitelikli bireyler yetiştirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan, dünya standartlarını yakalamış önde gelen bir eğitim kurumu olmasını vizyonumuz olarak görüyoruz.
MİSYON : Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli olarak; Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayan, onların mesleki ve teknik alanda 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap veren gerekli bilgi ve beceriye sahip, günümüz modern toplumunun ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik gelişmeleri takip eden, bireysel gelişimini toplumsal faydalarla uzlaştırmış, değişime açık, kendine güvenen, sosyal, kültürel ve ahlaki değerlerimize saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlayan, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı, eğitim ve öğretim alanında ulusal ve küresel ihtiyaçları dengeli bir şekilde karşılamaya çalışan, köklü ve kaliteli bir eğitim kurumu olmayı misyonumuz olarak görüyoruz.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :TAM ZAMANLI
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon : PANSİYON YOKTUR
Servis :
Ulaşım : OKULUMUZA YAKIN "MESLEK LİSESİ" DURAĞINDAN GEÇEN OTOBUSLER: E-5 KADIKÖY YÖNÜNDEN E-10, 16K VE 16KH GEÇMEKTEDİR. PENDİK MERKEZ´DEN 133K, KARTAL METRO VE CEVİZLİ PERONLARDAN KM-23 VE KM-24 *Pendik Merkez Minibüs duraklarından Harmandere Minibüsleri ile (15dk) "MESLEK LİSESİ" durağında inerek, *Uydukent ,Kurtköy ve Viaport´dan Uydukent-Pendik Minibüsleri ile, ulaşabilirsiniz.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : PENDİK MERKEZE 5.5KM MESAFEDE
Kontenjan Bilgileri : 60 Sinavli ogrenci+380 sinavsiz ogrenci kontenjani mevcuttur
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :